Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με μία νηστίσιμη συνταγή, δανεισμένη από το τετράδιο της κυρίας Κούλας, που ως παλιά νοικοκυρά ξέρει να φτιάχνει νόστιμα γλυκά με ελάχιστα υλικά.

Είναι από αυτές τις συνταγές που σε βγάζουν ασπροπρόσωπη, ακόμη και όταν έχεις ελάχιστο χρόνο να ετοιμάσεις κάτι λαχταριστό για να κεράσεις!

Έτσι όταν το κουδούνι χτυπήσει απρόσμενα, εσύ θα ξέρεις τι να φτιάξεις!

Υλικά:
4 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους

  • 3 κουτ. της σούπας σταφίδα μαύρη
  • 3 κουτ. της σούπας βιτάμ
  • 4 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ μόνο τη ψίχα
  • άχνη και κανέλα για το γαρνίρισμα

Αρχικά βάζουμε στο τηγάνι τα μήλα και μία κουταλιά βιτάμ, μόλις μαλακώσουν βάζουμε τις σταφίδες, την ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν,για περίπου 10 λεπτά.Στη συνέχεια ανοίγουμε τις φέτες του τοστ με ένα πλάστη, βάζουμε τη γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε για να γίνουν ρολάκια.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βιτάμ και βουτυρώνουμε τα ρολάκια με ένα πινέλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα (μέχρι να ροδίσουν).

Γαρνίρουμε με άχνη και κανέλα.