Euro χωρίς πίτσα γίνεται; Δεν γίνεται! Αυτό λοιπόν σκεφτήκαμε κι εμείς κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε σπιτική πίτσα! Αγόρια μην τεμπελιάζετε! Κάντε την έκπληξη και οργανώστε ρομαντικό δείπνο με πίτσα και Euro (ίσως επικεντρωθεί στην πίτσα και ξεχάσει το ότι βλέπει πάλι ποδόσφαιρο!). Καταλαβαίνεις φυσικά ότι δεν μιλάω σοβαρά, έτσι;;;

Αφού λοιπόν το δείπνο μόνο ρομαντικό δεν θα είναι, ας είναι τουλάχιστον χορταστικό! Η συνταγή είναι πραγματικά εύκολη (ακόμη και για σένα που δεν ξέρεις να βράζεις ούτε αβγά!). Δυο πράγματα έχεις μονάχα να σκεφτείς:

Το ζυμάρι που χρειάζεται μία ώρα για να φουσκώσει και τα υλικά που θα βάλεις στην πίτσα σου!

Για την ζύμη θα χρειαστείς:

600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/3 κούπας χλιαρό νερό
1 μαγιά (καλύτερα νωπή)
1 πρέζα αλάτι
4 κ σ ελαιόλαδο
1 κγ ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι με λίγη ζάχαρη. Ανακατεύεις το νερό με το λάδι, προσθέτεις τη μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνεις όσο χρειαστεί ώστε να μην κολλάει στα χέρια σου, (πολύ πιθανό να πρέπει να προσθέσεις λίγο αλεύρι). Αφήνεις τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Το ζυμάρι είναι έτοιμο!

Το χωρίζεις σε μικρότερα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις να κάνεις την πίτσα σου (εμείς το χωρίσαμε στα 3) και ανοίγεις με τον πλάστη λεπτή ζύμη, γιατί φουσκώνει και στο ψήσιμο!

Πριν βάλουμε τα υλικά βάλαμε απλό συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.

Βάζεις ό,τι υλικά σου αρέσουν!

Ομολογώ πως την καταευχαριστηθήκαμε αυτήν την συνταγή!
Σε πολύ λίγη ώρα φάγαμε τρεις χορταστικές και πεντανόστιμες πίτσες!

 

 

 

%d bloggers like this: