Οι διακοπές τελείωσαν, εκτός κι αν ανήκεις στους τυχερούς, που συνεχίζουν και τον Σεπτέμβρη! Και επειδή για εμάς δυστυχώς δεν ισχύει αυτό, αποφασίσαμε όσο ο καιρός και τα υλικά μας το επιτρέπουν, να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας κρατώντας τα καλοκαιρινά φαγητά στο τραπέζι μας! Μπορούμε ακόμη να βρούμε γευστικές ντομάτες και πιπεριές για να φτιάξουμε γεμιστά με πλιγούρι, κουκουνάρι και μαύρη σταφίδα “για το μπλογκ”!Γεμιστά με πλιγούρι, κουκουνάρι και μαύρη σταφίδα

Στο σπίτι μας τα γεμιστά ήταν πάντα μία κλασική υπόθεση. Ορφανά ή με κιμά, συνοδευμένα με τυρί ή με γιαούρτι, εξαφανίζονταν στο λεπτό από τα πιάτα! Με αφορμή όμως τα όσα μάθαμε για την κορινθιακή σταφίδα, (βλέπε https://greekraisins.wordpress.com/), αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε την συνταγή των μαμάδων μας και να πειραματιστούμε με κάτι νέο για εμάς.

Πολίτικα γεμιστά λοιπόν! Με πλιγούρι, σταφίδες και κουκουνάρι!(Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ήμασταν κάπως επιφυλακτικές με το πλιγούρι και την σταφίδα, όμως το αποτέλεσμα διέλυσε κάθε αμφιβολία!)

ΥΛΙΚΑ

Σ’ αυτήν τη συνταγή, όπως θα δεις και παρακάτω, χρησιμοποιήσαμε 3 ντομάτες και 7 μέτριες πιπεριές. Και για να τελειώσουν τρώγαμε 3 μέρες εγώ και 2 η Ιωάννα!

250 γρ. πλιγούρι
πατάτες
1 κρεμμύδι
500 ml νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
5 κ. σ. κορινθιακή σταφίδα
5 κ. σ. κουκουνάρι
δυόσμο
μαϊντανό

Γεμιστά με πλιγούρι, κουκουνάρι και μαύρη σταφίδα

Σταφίδα και κουκουνάρι βάζεις εσύ όσο θέλεις! Με αυτήν την ποσότητα πάντως έγιναν πεντανόστιμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λοιπόν, πλένεις καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αδειάζεις αλλά κρατάς το εσωτερικό από τις ντομάτες. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζεις στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτεις το πλιγούρι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό μαζί με τη σάλτσα από τις ντομάτες και σιγά σιγά το νερό. Μόλις πάρει μια βράση το πλιγούρι βάζεις  τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αφήνεις στη φωτιά μέχρι να απορροφήσει το νερό. Γεμίζεις τις πιπεριές και τις ντομάτες και ψήνεις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Γεμιστά με πλιγούρι, κουκουνάρι και μαύρη σταφίδα

Καλή Όρεξη!!!

 

%d bloggers like this: