Είναι περίοδος νηστείας και τα όσπρια έχουν την τιμητική τους. Επειδή όμως βαρεθήκαμε να τα τρώμε όπως τα κάνει η μαμά μας, σου έχουμε μια πρωτότυπη πρόταση για να τα απολαύσεις. Ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι λοιπόν, σούπερ θρεπτική και νόστιμη. Ό,τι πρέπει για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, αλλά να μην ξεχάσεις τις σωστές διατροφικές σου συνήθειες!!

extra info: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε αμινοξέα, όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη, η λευκίνη και η αργινίνη, ενώ τα ρεβύθια, ως όσπρια, έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε λυσίνη. Επομένως, από το συνδυασμό τους, η πρωτεΐνη που προκύπτει, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και διαθεσιμότητας.

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

3 κ. γλ. ταχίνι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
1/2 πορτοκάλι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζεις τα ρεβύθια. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύεις όλα τα υλικά της σαλάτας σου και τα περιχύνεις με τη σος, την οποία προηγουμένως έχεις χτυπήσει καλά για να δέσει και να αποκτήσει λεία υφή.

 

 

Καλή Όρεξη!!

%d bloggers like this: