Καταβρόχθισες μέχρι και τα τελευταία ψίχουλα τσουρεκιού που υπήρχαν στο σπίτι. Τσούγκρισες και τα τελευταία κόκκινα αβγά, αλλά φυσικά δοκίμασες και το τελευταίο τζιν που σου έμπαινε!

Kαι τώρα ναι! Νιώθεις περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ! Είσαι έτοιμος να μείνεις νηστικός και να γραφτείς για άλλον έναν μήνα στο γυμναστήριο! Μετά καλοκαίρι έρχεται, δεν μπορείς να ασχολείσαι άλλο με τέτοια!

Έτσι θα πεις για άλλη μια χρονιά, “ό,τι έγινε έγινε” και θα αγοράσεις ακόμα ένα νούμερο μεγαλύτερο μαγιώ!

Μήπως όμως αυτός δεν είναι ο σωστότερος τρόπος για να συμπεριφερθείς στο σώμα σου; Ναι το ξέρω! Η δουλειά με το άστατο, σπαστό ή ατελείωτο ωράριο, το σπίτι, το μαγείρεμα, τα παιδιά και οι ένα σωρό καθημερινές υποχρεώσεις, σε κάνουν να βλέπεις το φαγητό ως χαλάρωση και την γυμναστική ως μια αγγαρεία που μπορεί να αποφευχθεί! Έχει και survivor τώρα και το μόνο που σε κρατάει όρθιο είναι η προσμονή του να αράξεις στον καναπέ αγκαλιά με ένα μπολ πατατάκια! ( ΜΗΝ το κάνεις.. διάβασε εδώ)

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά! Είσαι έτοιμος για ένα RESTART???

Μην αφήσεις τον κόμπο να φτάσει στο χτένι (όπως λέει και η γιαγιά μου)! Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα! Δες την διατροφή και την άσκηση ως μέσα πρόληψης και όχι θεραπείας! Η γνώση εξάλλου είναι δύναμη! Και τι καλύτερο από το να ξέρεις πως να φας σωστά? Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να πρέπει να χάσεις κιλά για να προσέξεις λίγο αυτά που τρως! Χρειάζεται να χάσεις βάρος? Είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις
τώρα που είναι 5 παρά όταν γίνουν 15 τα κιλά!

Μήπως τώρα τελευταία σε ταλαιπωρούν κάτι πονάκια στον αυχένα και στην πλάτη; Μην κάνεις ότι δεν ξέρεις την λύση στο πρόβλημα σου! 2-3 φορές την εβδομάδα πιλάτες ή ορθοσωμική θα σώσουν την κατάσταση!

Σταμάτα λοιπόν να βλέπεις την διατροφή και την άσκηση ως μέσα για να βγεις πιο αδύνατος στην παραλία! Έτσι κι αλλιώς σε έναν μήνα δεν προλαβαίνεις να κάψεις ό,τι έφαγες σε μια χρονιά! Ήρθε η ώρα να φροντίσεις το σώμα σου και να νοιαστείς για την υγεία σου! Ο συνδυασμός των δύο θα σου προσφέρει υγεία και ευεξία!

Τί καλύτερο λοιπόν από τον δυνατό και χαμογελαστό εαυτό σου??

 

%d bloggers like this: