Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν τη συνταγή! Για πολλούς λόγους. Είναι εύκολη, είναι οικονομική, είναι θρεπτική (για να μην παρεξηγηθώ εδώ, λέω πως δεν είναι και για κάθε μέρα) και φυσικά πεντανόστιμη! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια συνταγή για Cheesecake με φράουλες;

Ξεκινώντας από τη βάση, θέλω να ξέρεις πως αρχικά την προορίζαμε για μπάρες δημητριακών (έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου, γιατί θα την ξαναχρησιμοποιήσουμε), όμως έχουμε ξαναφτιάξει μπάρες και έπειτα από διάφορους πειραματισμούς καταλήξαμε στο γιαουρτένιο cheesecake! Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής, είναι πραγματικά πανεύκολος, ΟΜΩΣ πρέπει να την προσέξεις πάρα πολύ στο ψήσιμο!

Cheesecake με φράουλες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 

6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
1 1/3 κούπα αλεύρι ολικής ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα βρώμη
1/2 κούπα μέλι

1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180οC και λαδώνεις την φόρμα του cheesecake. Βάζεις σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βρώμη, το μέλι,το αλάτι και αναμειγνύεις ελαφρώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα μας θέλουμε να είναι κάπως “ψιχουλιαστό”, για να πετύχουμε την υφή crumble.Στρώνεις το μίγμα στο ταψάκι και το βάζεις στο φούρνο για 3-4 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σου. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Θέλει ελάχιστο ψήσιμο! Αν παραψήσεις την βάση θα γίνει πάρα πολύ σκληρή!

Αφήνεις την βάση να κρυώσει με την ησυχία της και πιάνεις ένα μπολ από το ντουλάπι για να φτιάξεις την κρέμα.

Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και την κλασική βάση του cheesecake  με digestive.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 κιλό γιαούρτι 2%, 300 γρ ζαχαρούχο γάλα, λίγο στυμμένο λεμόνι (λιγότερο από μισό λεμόνι), ξύσμα λεμονιού και 6 φύλλα ζελατίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις στο μπολ σου λίγο ζεστό νερό και τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια ρίχνεις στο μπολ με την ζελατίνη το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το λεμόνι και απλά ανακατεύεις! Η κρέμα σου είναι έτοιμη! Την ρίχνεις στο ταψάκι που είναι η βάση και την βάζεις στο ψυγείο!

Για το τελείωμα, απλώνεις από πάνω τις φράουλες και έτοιμο το Cheesecake σου!!

Μπορείς να φτιάξεις μία μαρμελάδα με φράουλες(Χρειαστήκαμε ένα κεσεδάκι φράουλες, 2 κσ ζάχαρη και ένα δεκάλεπτο με συνεχές ανακάτεμα στο κατσαρολάκι )ή να βάλεις ότι μαρμελάδα σου αρέσει ή ακόμα και φρέσκα φρούτα!

Ένα γρήγορο και δροσερό γλυκό που θα αρέσει σε όλους!

 

Cheesecake με φράουλες

%d bloggers like this: