Όλα ξεκίνησαν από το τηλεφώνημα της γιαγιάς μου.  Πήρε να με ρωτήσει εάν έφαγα το βάζο με την μαρμελάδα που μου έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα. Λες και θα μπορούσε ένας άνθρωπος να έχει φάει ένα τεράστιο βάζο με μαρμελάδα μόνος του. Φυσικά και είπα ότι το έφαγα. Και φυσικά έπρεπε να βρω κάτι να το κάνω πριν χαλάσει.

Μετά από λίγη σκέψη, (ούτε πέντε λεπτά) κατέληξα στο ρολό με μαρμελάδα!! Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό!

Υλικά: ρολό

  • 5 αβγά
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • οποιοδήποτε λικέρ έχεις στο σπίτι
  • Μαρμελάδα

 

Αρχικά ρίχνεις σ ενα μπολ τα αβγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κονιάκ και τα χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα σου αφράτο. Θέλει πάνω από 3 λεπτά χτύπημα στο μίξερ. Στη συνέχεια  ρίχνεις το αλεύρι στο μείγμα σου (εγώ το κοσκινίζω ενώ το ρίχνω) και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στρώνεις μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και την λαδώνεις. Ρίχνεις μέσα το μείγμα σου και το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά.

μαρμελάδα

Αφού ψηθεί το βγάζεις και το αναποδογυρίζεις σε μια πετσέτα. Το τυλίγεις για να πάρει την κλίση που θέλεις και το αφήνεις να κρυώσει. Η ώρα της μαρμελάδας έφτασε!! Απλώνεις την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και ξεκινάς να τυλίγεις! Σερβίρεις με την ένωση προς τα κάτω. Πασπαλίζεις αν θέλεις με λίγο άχνη ζάχαρη! Η δική μου μαρμελάδα (της γιαγιάς δηλαδή) ήταν ροδάκινο, εσύ μπορείς να βάλεις όποια μαρμελάδα έχεις στο σπίτι! Αν έχεις χρόνο μπορείς να φτιάξεις σαντιγί και να το συνδυάσεις με φρέσκα φρούτα για γέμιση! Και γι αυτούς που τρελαίνονται για σοκολάτα, έχω να πω πως του πάει γάντι η πραλίνα φουντουκιού! ρολό με μαρμελάδα

Με ότι κι αν το γεμίσεις παραμένει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που γίνεται με υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου!

Μπορείς να το φας για πρωινό, για απογευματινό, με γάλα, με καφέ ή και με χυμό!

%d bloggers like this: