Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να χάσεις κιλά, αλλά όλο λες “Και τί να κάνω; Τόσες ώρες στο γραφείο τί να φάω;” Κλασική δικαιολογία! Θέλω λοιπόν να σου πω, πως υπάρχει λύση. Με λίγη καλή θέληση και μικρή προετοιμασία, τα τσιμπολογήματα στο γραφείο, θα μετατραπούν σε θρεπτικά σνακ, έτοιμα να σε γεμίσουν ενέργεια, χωρίς να σε παχύνουν.

Τα σνακ λοιπόν, πρέπει να είναι εύγευστα και απαλλαγμένα από μυρωδιές. Δεν θα σου πρότεινα ποτέ λοιπόν να πάρεις μαζί σου αβγά ή τουφίτσες από μπρόκολο, ειδικά αν στο χώρο εργασίας σου υπάρχουν και άλλοι.

Μπορώ όμως να σου πω να πάρεις μαζί σου…

  • Καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια, ραντισμένα με ξύδι. Θα μασουλήσεις και θα απασχοληθείς.
  • Ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Είναι καλή λύση, ειδικά αν η μόνιμη ατάκα που έχεις στο στόμα σου είναι “Πού να κουβαλάω τώρα μήλα;” και “Ποιός καθαρίζει φρούτα;” και άλλα τέτοια. Θα σε χορτάσουν και θα σε γεμίσουν ενέργεια.

TIP: Χώρισέ τα σε μερίδες και πάρε μαζί σου μετρημένη ποσότητα. Μην πέσεις στην παγίδα του “Θα φάω μόνο λίγους, ας τους έχω στο συρτάρι”, κάηκες!

 

  • Εύκολο σνακ είναι και τα Κριτσίνια.

Προσοχή όμως, βάλε στο σακουλάκι σου 2-3 με 1 φέτα κασέρι και τα άλλα άφησε τα σπίτι. Σε περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις τα δικά σου, σπιτικά κριτσίνια συνταγή έχουμε εδώ.

  • Παστέλι.

Ο σωτήρας μου στις δύσκολες απογευματινές ώρες. Και επειδή οι θερμίδες είναι πολλές, τα 30 γραμμάρια φτάνουν και περισσεύουν!

Λίγα αλλά θρεπτικά σνακ για το γραφείο. Ας γίνουν η νέα σου αγαπημένη διατροφική συνήθεια. Μην τα αμελείς, θα σε χορτάσουν και θα σε προστατέψουν από ένα πολύ μεγάλο κυρίως γεύμα.

%d bloggers like this: