Όλοι έχουμε ένα αμαρτωλό μυστικό που τρέμουμε και μόνο στην ιδέα της αποκάλυψής του. Είναι η ένοχη απόλαυσή μας. Μας προσφέρει ανάμεικτα συναισθήματα ηδονής και αισχύνης. Μας κάνει να φερόμαστε υποκριτικά και να εξαπατούμε τους γύρω μας. Θα σας αποκαλύψω το δικό μου σε μία προσπάθεια για λύτρωση. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην δω  My Style Rocks. Αν δεν το προλάβω, το βλέπω το βράδυ.

Στα πλαίσια της τωρινής μου εμμονής λοιπόν σκέφτηκα να αναλύσουμε λιγάκι, το τί σημαίνει «ντύνομαι καλά» και γιατί αυτό είναι τοοόσο σημαντικό.

Πρώτο και κύριο, πρέπει να κάνω ένα βασικό διαχωρισμό. Με τον όρο «ντύνομαι καλά», σίγουρα δεν εννοώ ντύνομαι ακριβά. Πάρα πολλές περιπτώσεις μου έρχονται στο μυαλό ατόμων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που δεν ντύνονται καθόλου καλά. Καθόλου όμως! Και φυσικά ισχύει και το αντίθετο. Η καλαισθησία δεν έχει να κάνει με το χρήμα (ευτυχώς). Για να γίνω πιο συγκεκριμένη λοιπόν, στο δικό μου μυαλό όταν κάποιος ντύνεται καλά και με στυλ, σημαίνει δύο πράγματα. Ότι έχει λεφτά και στυλίστα. Αρχικά ότι έχει συναίσθηση της κάθε περίστασης και ντύνεται ανάλογα και δεύτερον ότι έχει καλό γούστο, καλή αισθητική. Fashion, fashion addict, does my style rock?

Το να ξέρεις λοιπόν πώς να ντυθείς σε κάθε περίσταση και να φροντίζεις στην καθημερινότητά σου να είσαι σωστά ντυμένος, έχει πάρα πολλά οφέλη. Και πιο συγκεκριμένα :
  • Σε κάνει να νιώθεις καλά, αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου. Έχεις άλλον αέρα, όταν νιώθεις σιγουριά για την εμφάνισή σου. Δε σημαίνει ότι, πρέπει να πας κομμωτήριο για να νιώσεις καλά με τα μαλλιά σου. Αν όμως αφιερώσεις 5 λεπτάκια παραπάνω για να τα φτιάξεις λίγο όμορφα, θα νιώθεις σίγουρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, από το να τα πιάσεις μια επιμελώς ατημέλητη κοτσίδα! Elegance, fashion, outfit . Does your style rock?
  • Ας μη γελιόμαστε η πρώτη εντύπωση μετράει. Φυσικά και θα εστιάσεις στο χαρακτήρα. Φυσικά και είναι επιφανειακό να κρίνεις κάποιον από την εμφάνισή του. Όμως είναι τα χρόνια κοινωνικής εμπειρίας και αλληλεπίδρασης, που μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένα μοτίβα.
    Ακολουθεί βιωματικό παράδειγμα..

    Πριν από κάποιο διάστημα, μπήκα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και δεν είχα εισιτήριο. Γυρνούσα από κρασάκι, οπότε ήμουν φτιαγμένη, περιποιημένη. Ναι αλλά δεν είχα, ούτε εισιτήριο, ούτε κέρματα για να χτυπήσω μέσα. Το λεωφορείο άδειο και μαζί με μένα μπαίνει ένας νεαρός με εμφάνιση “χύμα”, αλυσίδες φαρδιά ρούχα ίσως και κάπως λερωμένα. Και αφού μπήκαμε ακούγεται η φωνή του οδηγού “Δείξε μου το εισιτήριό σου”. Και μαντέψτε σε ποιόν απευθυνόταν. Μα δεν είναι άδικο; Ο νεαρός είχε εισιτήριο και εγώ όχι. Elegance, style, fashion. Does your style rock?

  • Είναι ένας τρόπος (και για μένα ο πιο εύκολος) για να πεις την ιστορία που θέλεις. Την ιστορία σου. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για να αποδείξεις, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο, ή ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό, ποιός είσαι και τι αξίζεις. Δε χρειάζεται να περιμένεις τη μεγάλη σου ευκαιρία. Άρπαξε μια συνηθισμένη περίσταση και κάνε την εσύ μεγάλη. Αυτό μπορείς να το πετύχεις εννοείται με τις γνώσεις σου, την παιδεία σου, τη στάση ζωής σου, τις αξίες σου και φυσικά με τις επιλογές που κάνεις στο θέμα της εμφάνισής σου. Είναι ο δικός σου μοναδικός τρόπος, να δώσεις άμεσα και ξεκάθαρα μηνύματα, σε όποιον έχεις απέναντί σου, χωρίς καν να ανοίξεις το στόμα σου! Εξέφρασε τα συναισθήματα σου, τη διάθεση σου και την προσωπικότητά σου μέσα από το προσωπικό σου στυλ και το αντίκτυπο θα είναι καλό, γιατί θα είναι αυθεντικό. Και μοναδικό. Και θα νιώσεις καλά.
Δε ξέρω κατά πόσο σας έπεισα, ότι η εικόνα και το στυλ μετράει, αλλά είναι γεγονός πια, ότι η κοινωνία μας έχει αλλάξει οπτική όσον αφορά το ντύσιμο και γενικά την αντίληψη περί μόδας.

Με την τόσο εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από άτομα όλων των ηλικιών πια, όλοι μας είμαστε πιο ενήμεροι, επηρεαζόμαστε και ακολουθούμε τάσεις, προσπαθώντας και εμείς οι ίδιοι να γίνουμε, έστω και λιγάκι fashion icons. To Pinterest και το Instagram είναι τα πλέον διαδομένα μέσα, όσον αφορά τη μόδα. Αρκεί να ανοίξεις τη σελίδα σου και βομβαρδίζεσαι από εικόνες. Αρκεί να βάλεις το κατάλληλο hashtag και θα βρεις άπειρους τρόπους να εμπνευστείς για το πως θα φορέσεις την ψηλόμεση φούστα σου ή το καρό πουκαμισάκι σου, σε συνδυασμό με το αγαπημένο σου πουλόβερ. Αρκεί απλά να ανακαλύψεις τον αγαπημένο σου fashionblogger ή έστω celebrity και να τον ακολουθήσεις, για να ενημερώνεσαι περί τάσεων και να ξεσηκώνεις εμφανίσεις και συνολάκια.

NeedMoneyForChanel, fashion, my style rocks

Όλα αυτά είναι θετικά, ειδικά αν μπορούμε να ελέγξουμε το βαθμό που μας επηρεάζουν. Είναι ευχάριστο να μπορείς να παίρνεις ιδέες και να τις προσαρμόζεις στο δικό σου στυλ και την ιδιοσυγκρασία σου.

Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να αναδείξει την καλύτερη πλευρά του, σε όλα τα επίπεδα και εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της εικόνας για να πάρετε αυτό που θέλετε!

Style matters γκατούλες!

 

 

%d bloggers like this: