• Δεν ελέγχουμε τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε!

Πολλές φορές δίνουμε υπερβολική σημασία στο τι τρώμε, άλλα όχι στο πόσο τρώμε. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε πως η ποσότητα μετράει! Έτσι λοιπόν, όσο θρεπτικοί κι αν είναι οι ξηροί καρποί, μας αρκεί μια μικρή χούφτα από το σακουλάκι που αγοράσαμε!

  • Δεν ασκούμαστε!

Είναι πολύ σημαντικό, όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσουμε βάρος, να συμπεριλάβουμε σε αυτό και την άσκηση! Πέρα από τα οφέλη για την υγεία μας, θα δούμε και την όψη μας να βελτιώνεται! Ας αφιερώσουμε λοιπόν λίγο από τον χρόνο μας για να γυμναστούμε!

  • Τσιμπολογούμε συνεχώς!

Πολλές φορές το τσιμπολόγημα ευθύνεται ακόμα και για την αύξηση του βάρους μας. Καταναλώνουμε περιττές θερμίδες που δεν υπολογίζουμε και φτάνουμε στο τέλος της εβδομάδας να αναρωτιόμαστε τί κάναμε λάθος και η ζυγαριά δεν κατέβηκε! Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η καταγραφή! Καταγράφουμε με ακρίβεια το τί τρώμε για ένα 24ώρο, και είμαι σίγουρη, πως θα εκπλαγούμε από τα μικρά και ”αθώα” τσιμπολογήματα!

  • Δεν κοιμόμαστε καλά!

Ο ύπνος, με διάρκεια μικρότερης των 8 ωρών, συσχετίζεται με αλλαγές σε ορμόνες που ελέγχουν την πείνα. Μειώνονται τα επίπεδα της λεπτίνης (ουσία που μειώνει την όρεξη) και αυξάνονται τα επίπεδα της γκρελίνης (ουσία που αυξάνει την όρεξη). Σε μελέτη, που διεξήχθη σε υγιείς άνδρες με διάρκεια ύπνου περίπου 4 ώρες, βρέθηκε, πως ο βραχύς ύπνος σχετίζεται με αυξημένη επιθυμία για τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και έντονο αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Δεν πίνουμε νερό!

Το νερό συμμετέχει στις κυριότερες λειτουργίες του οργανισμού. Η επαρκής ενυδάτωση ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό και κατ΄επέκταση, επιδρά στον τρόπο που μεταβολίζεται το λίπος του σώματος, ενώ ακόμα και ήπια αφυδάτωση αυξάνει το αίσθημα της κόπωσης, προκαλεί πονοκεφάλους και απώλεια συγκέντρωσης.

Ξεκίνα λοιπόν με αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου, θέσε νέους στόχους και δες τα αποτελέσματα στο σώμα σου!!!
%d bloggers like this: