Ποιο είναι το πιο εύκολο γεύμα που μας έρχεται στο μυαλό? Ξεκάθαρα το τοστ! Από πάντα η μαμά, η γιαγιά ακόμη και ο μπαμπάς, που δεν έκανε και πολλά πολλά στην κουζίνα, ένα τοστάκι μας το ετοίμαζε.. Όταν έχεις φάει τόσα “τοστάκια”, που δεν θέλεις ούτε να βλέπεις τα ψωμάκια ακόμη και στο ράφι του σούπερ μάρκετ, απλά ψάχνεις κάτι να το αντικαταστήσεις! Γιατί όχι με σπιτικές τορτίγιες;;;

Λοιπόν εγώ βρήκα τις τορτίγιες! Λίγο που νομίζω πως τρώω κάτι διαφορετικό, και λίγο που μπορώ να τις φάω με οτιδήποτε σκεφτώ, έγιναν το καινούριο αγαπημένο μου ελαφρύ γεύμα.

Ξεκίνησα αγοράζοντας τορτίγιες από το το σούπερ μάρκετ, στην πορεία όμως είπα, ”γιατί να μην τις φτιάξω μόνη μου?” Έτσι λοιπόν ξεκίνησα την προσπάθεια παρασκευής της τέλειας τορτίγιας και επειδή τα κατάφερα, αποφάσισα να μοιραστώ την συνταγή μαζί σου!

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, κρύβει όμως δύο μικρά μυστικά!
  1. να φτιάξεις την τορτίγια σου πολύ λεπτή και
  2. να μην την παραψήσεις!
Αν δεν κάνεις το φύλλο αρκετά λεπτό, το αποτέλεσμα θα μοιάζει περισσότερο με πιτούλα, και αν την παραψήσεις δεν θα μπορείς να τυλίξεις μέσα την γέμιση!
Όπως και στις κρέπες έτσι κι εδώ, η πρώτη δεν βγαίνει και τόσο καλή, αλλά οι επόμενες γίνονται τέλειες!!
                                                           
ΥΛΙΚΑ
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν
  • 3/4 κούπας χλιαρό νερό
  • 1 κ σ βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να ενωθούν και να φτιαχτεί το ζυμάρι μας. Στη συνέχεια φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες (όσο μια μπάλα του γκολφ) και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί. Αφού περάσει μισή ώρα αλευρώνουμε την επιφάνεια μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τις τορτίγιες.

Προσοχή! Μην ξεχάσεις να κάνεις λεπτή την ζύμη σου!

 

Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας και βάζουμε μέσα την τορτίγια μας! Όταν ροδίσει από την μία πλευρά, τότε την γυρίζουμε και μετά από λίγα δευτερόλεπτα είναι έτοιμη!

 

Μία από τις πιο ωραίες επιλογές και λίγο διαφορετικές, είναι να φας την τορτίγια σου με γαρίδες!
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ
  • οποιαδήποτε πρασινάδα σου αρέσει
  • ντοματίνια
  • πιπεριές
  • γαρίδες
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν. Μετά απλά τοποθετούμε όλα τα υλικά μες την τορτίγια και τυλίγουμε!
Έτοιμο!

 

%d bloggers like this: