Ποτέ δεν είναι αργά για μια γρανίτα. Αυτό σκεφτήκαμε κι εμείς και αποφασίσαμε να φτιάξουμε σούπερ δροσερή σπιτική γρανίτα! Ίσως θέλουμε να πάμε λίγο κόντρα στο ”καλό χειμώνα να έχουμε”, που ακούμε δεξιά κι αριστερά! Η αλήθεια είναι, πως ακόμα έχει ζέστη, θέλεις ένα παγωτό, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις τον Σεπτέμβρη…

Κακά τα ψέματα είναι ο μήνας που όλοι λέμε πως θα ξεκινήσουμε δίαιτα και γυμναστήριο και έτσι συνεχίζουμε τις αυγουστιάτικες γουρουνιές χωρίς τύψεις!

Αν θέλεις λοιπόν να γλιτώσεις από τις περιττές θερμίδες των παγωτών φτιάξε αυτήν την συνταγή για σπιτικές γρανίτες!

Όπως πάντα η διαδικασία είναι απλή και εύκολη!σούπερ δροσερή σπιτική γρανίτα

ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα νερό
2 κούπες φρούτα περασμένα στο μούλτι
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη ή μέλι
1 κ. σ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βράζεις το νερό με την ζάχαρη για να γίνει σιρόπι. Βάζεις στο μούλτι τα φρούτα που σου αρέσουν (εμείς εδώ βάλαμε μάνγκο, ροδάκινο και κεράσια). Μπορείς να ρυθμίσεις την γλυκύτητα ανάλογα με τα γούστα σου, θυμήσου όμως πως τα φρούτα αυτήν την εποχή είναι αρκετά γλυκά οπότε δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με την ζάχαρη!
Ρίχνεις τα πολτοποιημένα φρούτα στο σιρόπι και πριν πάρουν μια βράση τα κατεβάζεις από τη φωτιά. Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει και το βάζεις στις θηκούλες για γρανίτα! Βάζεις τις θήκες στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες μπορείς να απολαύσεις τη δική σου, σπιτική γρανίτα!

Απολαύστε τις!
%d bloggers like this: