Είναι πλέον γεγονός! Το surviror έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας! Έχει κατακλύσει την καθημερινότητα μας με διάφορους τρόπους. Παίζεται σχεδόν κάθε βράδυ και ακόμα και αν είσαι από αυτούς που δεν το παρακολουθούν, είναι αδύνατον να το αποφύγεις! Μπορεί να μην έχεις δει ούτε επεισόδιο, όμως ξέρεις πως η Σοφία Πασχάλη αποχώρησε, πως κάτι τρέχει με τον Ντάνο και πως οι μαχητές είχαν τροχαίο ατύχημα.

Το άρθρο μου όμως απευθύνεται σε σένα, που το βλέπεις ανελλιπώς. Που γυρνάς απ’ τη δουλειά, βάζεις πιτζάμες, και αράζεις μπροστά στην τηλεόραση! Αλλά και σε σένα, που το βλέπεις σαν μια ευκαιρία να καλέσεις φίλους στο σπίτι και να το δείτε παρέα! Τι δεν λείπει ποτέ απ όλα αυτά;;; Το φαγητό!!!

Είτε μόνος, είτε με παρέα, η τηλεόραση ήταν, είναι και θα είναι μία καλή δικαιολογία για να φας! Αντί λοιπόν να πέφτεις στις συνηθισμένες διατροφικές παγίδες και μετά να αναρωτιέσαι πώς μπήκαν τα κιλά, διάβασε με προσοχή τα παρακάτω.

Όλοι ξέρουμε πως μια σακούλα πατατάκια, που σέβεται τον εαυτό της, είναι περίπου 200 γραμμάρια. Όλοι επίσης ξέρουμε, πως αν ανοίξεις τη σακούλα, δεν θα αφήσεις τίποτα για αύριο. Αυτό που κάνουμε ότι δεν ξέρουμε, είναι πως πολύ εύκολα καταναλώσαμε 1.000 θερμίδες γεμάτες λιπαρά και υδατάνθρακες. Όχι και πολύ καλά, ε;;

Ναι το ξέρω. Τα σπόρια είναι ”εθιστικά”. Αν ξεκινήσεις, δεν μπορείς να σταματήσεις! Μήπως όμως να μην ξεκινούσες;; Τα 100 γραμμάρια (ακαθάριστα) σπόρια αποδίδουν περίπου 300 θερμίδες.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο γνωστό, πίτσα – κόλα για την βραδιά της αποχώρησης. Εκεί όπως καταλαβαίνεις τα λόγια είναι περιττά.

Ας δούμε όμως, πώς μπορούμε να αποφύγουμε τις περιττές θερμίδες, γιατί, όπως και να το κάνουμε, καλοκαιράκι έρχεται!
  • Αντικατέστησε τα πατατάκια με σπιτικό ποπ κορν! Φτιάξ’ το μόνος σου χωρίς να βάλεις λάδι στην κατσαρόλα ή στον φούρνο μικροκυμάτων και 3 γεμάτα φλιτζάνια θα σου δώσουν περίπου 100 θερμίδες.
  • Κόψε αγγουράκια και καρότο σε στικάκια, βάλε ξύδι και αλάτι και ξεκίνα να μασουλάς!
  • Φτιάξε σπιτική πίτσα! Συνταγή έχουμε εδώ!!

extra info: Εσύ που έχεις ποδήλατο, διάδρομο ή ελλειπτικό στο σπίτι, βάλτο μπροστά στην τηλεόραση και κάνε ένα μισαωράκι! 4 ώρες παίζει το surviror, μίση ωρίτσα ελλειπτικού δεν είναι τίποτα!

 

 

%d bloggers like this: