Θέλεις να καλέσεις τους φίλους σου για brunch, αλλά σκέφτεσαι τις θερμίδες – έλα παραδέξου το – και το καλοκαίρι είναι εδώ!!! Εμείς λοιπόν σου έχουμε τη λύση. Σκεφτήκαμε συνταγές που θα αποθεώσουν το μπουφέ σου, αλλά δεν θα σε φορτώσουν με περιττές θερμίδες!

Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούν να χωρέσουν όλα σε μια ανάρτηση. Γι’ αυτό σήμερα θα ξεκινήσουμε με τα αβγά.

Αβγά λοιπόν, πλούσια σε πρωτεΐνες, υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλά σε θερμίδες. Ένα μέτριο αβγό έχει περίπου 80 kcal. Από εκεί και πέρα όλα είναι στο χέρι σου. Οι τρόποι για να μαγειρέψεις ένα αβγό, πολλοί. Θα ξεκινήσουμε όμως με μια ομελέτα λαχανικών σε ρολό!

Υλικά:

7 αβγά (για ένα ρολό σαν το δικό μας)

1 τριμμένο καρότο

1 κόκκινη πιπεριά

1/2 κρεμμύδι

Άνηθος, αλάτι πιπέρι

Τα υλικά όπως θα διάβασες είναι απλά, το ίδιο και η διαδικασία! Χτυπάς τα αβγά σ’ ένα μπολ και ρίχνεις μέσα όλα τα υλικά. Σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι,αφού ρίξεις λίγο λαδάκι, ρίχνεις με την κουτάλα  της σούπας την πρώτη μεγάλη κουταλιά. Περιμένεις ένα λεπτάκι και ξεκινάς από την μία άκρη να τυλίγεις το ρολό σου. Αφού τυλίξεις μέχρι την μέση, σπρώχνεις την ομελέτα σου στην άκρη του τηγανιού και ξαναρίχνεις με την κουτάλα την επόμενη κουταλιά στην άκρη του ρολού σου.Το νέο μείγμα που ρίχνεις θα πρέπει να ενώνεται στην άκρη με την ομελέτα σου, χωρίς όμως να την σκεπάζει. Μόλις ροδίσει από την κάτω μεριά ξανατυλίγεις. Επαναλαμβάνεις μέχρι να τελειώσει το μείγμα σου. Όλα αυτά γίνονται σε μέτρια φωτιά!

 

 

%d bloggers like this: