Ήρθε επιτέλους ο καιρός, που το γυμναστήριο έχει γίνει στέκι και η σωστή διατροφή αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου. Είμαι σίγουρη, πως διανύεις κι εσύ την περίοδο, που οι πρώτες λέξεις στην γραμμή αναζήτησης του υπολογιστή σου είναι: διατροφή, τι να φάω πριν το γυμναστήριο, clean eating, χάστε κιλά μέχρι το καλοκαίρι, τροφές που καίνε το λίπος και άλλα τέτοια…

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μια έξυπνη ιδέα για γλυκό, που θα σε χορτάσει και θα σε γεμίσει ενέργεια. Αυτή τη συνταγή, είχες την ευκαιρία να την δοκιμάσεις στο Grand Μασούτης Καλαμαριάς.

Αν θέλεις να δεις το βιντεάκι πάτα εδώ.

Όπως σχεδόν όλες οι συνταγές μας, έτσι και αυτή είναι εύκολη, γρήγορη, και οικονομική. Περιέχει απλά υλικά που μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου. Η παρασκευή της συνταγής, δε θα σου πάρει πάνω από δεκαπέντε λεπτά και θα λερώσεις μόνο ένα μπολ! Energy balls λοιπόν..

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ φυστικοβούτυρο
  • 90 γρ βρώμη
  • 110 γρ αμύγδαλα
  • 2 κ σ μέλι
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις. Αν θέλεις το μείγμα σου να σφίξει προτού πλάσεις τα μπαλάκια, το αφήνεις για τριάντα λεπτά στο ψυγείο. Μπορείς όμως να φτιάξεις τα μπαλάκια σου κατευθείαν, και στη συνέχεια να τα βάλεις στο ψυγείο.

Τα Energy Balls λοιπόν, είναι ένα υγιεινό σνακ, που μπορεί να σε σώσει από μια κραιπάλη, εκείνα τα δύσκολα απογεύματα που κάτι γλυκό θέλεις να φας, αλλά δεν ξέρεις τι…

Να θυμάσαι: ακόμη και τα τρόφιμα που είναι υγιεινά, τις έχουν τις θερμίδες τους. Η ποσότητα λοιπόν μετράει, ακόμη και στα φαγητά που πιστεύεις πως δεν παχαίνουν.

%d bloggers like this: