Νοστιμότερα και χορταστικότερα Μuffins, χωρίς γαλακτοκομικά, δεν έχεις ξαναφάει! Αυτά τα muffins με παίδεψαν πολύ. Μέχρι να βρω την καταλληλότερη δοσολογία για να στα παρουσιάσω, ίδρωσα!!!

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες λοιπόν, η νοστιμότερη συνταγή για muffins είναι γεγονός!

Dairy free!!!

Δεν είναι βίγκαν, γιατί έχουν αυγά. Επίσης, πρώτη φορά δοκίμάζω το σιρόπι αγαύγης σε συνταγή. Έχω να σου πω ότι δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά με το μέλι, ίσως λίγο πιο έντονη γεύση, αναλόγως και με το μέλι που θα το συγκρίνεις.

Εύκολα και γρήγορα λοιπόν, μπορούν να γίνουν άνετα το πρωινό σου (μέχρι δύο, μην το παρακάνεις) και εννοείται ότι μπορείς να τα φτιάξεις με διάφορες παραλλαγές, παραδείγματος χάρη σοκολάτα, κακάο ή ξηρούς καρπούς.

Επίσης, να σου πω ότι ανάμεσα στις αποτυχημένες μου προσπάθειες, ήταν και αυτές με τις φράουλες και τα κατεψυγμένα blueburries – το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό.. Αν όμως τα δοκιμάσεις και εσύ με σταφίδες, καρύδια, σταγόνες σοκολάτας και cranberries, η επιτυχία είναι δεδομένη!!!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1/2 κούπα βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/4 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα σιρόπι αγαύγης
  • 1 κσ εκχυλισμα βανίλιας
  • 2 και 1/4 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 κ γλ baking powder
  • 1/2 κ γλ σόδα φαγητού
  • 1/2 κ γλ αλάτι
  • *1/2 κούπα cranberries ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς ή δάκρυα σοκολάτας

Χρησιμοποιήσαμε δημητριακά της εταιρείας  Kölln, της οποίας εμπορικός αντιπρόσωπος είναι η εταιρεία KAFEA TERRA και μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα supermarket!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνεις μια φόρμα για 12 muffins. Ξεκινάς από τα υγρά υλικά και έπειτα προσθέτεις και τα υπόλοιπα στο μπλέντερ, εκτός από τα cranberries* και τα ανακατεύεις για μισό λεπτό μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια απαλή υφή. Τελευταία βάζεις τα cranberries* και τα αναμειγνύεις. Αδειάζεις το μείγμα στα φορμάκια γεμίζοντας τα 3/4. Ψήνεις για 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ανοιχτό χρυσοκαφέ χρώμα!!!

Πριν τα φας κατευθείαν από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν για 10 – 15 λεπτά!
%d bloggers like this: