Πένες με πουρέ κόκκινης φακής! Keep it vegan!

Δεν είναι λίγες οι φορές, που για να περάσει η ώρα μου πάνω στο ελλειπτικό (γυμναστήριο), παρακολουθώ βίντεο στο you tube αναζητώντας έξυπνες ιδέες για συνταγές.

Κάπως έτσι λοιπόν, έπεσα πάνω σε μια youtuber, που έφτιαχνε μακαρόνια με πουρέ κολοκύθας και γάλα καρύδας. Καθώς όμως, όπως ξέρετε, οι κολοκύθες δεν είναι της εποχής (τις βρίσκουμε κυρίως το φθινόπωρο) και επειδή διανύουμε την εποχή που ψάχνουμε τρόπους να φάμε τα όσπρια καμουφλαρισμένα μέσα σε διάφορες συνταγές, σκέφτηκα να δοκιμάσω να αντικαταστήσω την κολοκύθα με κόκκινες φάκες!  Το αποτέλεσμα με δικαίωσε!

Άλλη μια πανεύκολη συνταγή που παντρεύει το κλασικό με το νέο. Και για σένα που δεν τρως κρέας και πρέπει να έχεις όσπρια σε κάθε σου γεύμα, είναι μια καλή λύση για να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό!

Υλικά για 2 μερίδες

πέννες 2 κούπες (βρασμένες)

4 γεμάτες κουταλιές πούρε κόκκ

ινης φακής

4 κ.σ. γάλα καρύδας συμπυκνωμένο

αλάτι, πιπέρι

σκόνη σκόρδου

1 κ σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τον πούρε της φακής: βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις φακές, τις σουρώνουμε και τις περνάμε στο multi.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον πούρε της φακής, το σκόρδο και το γάλα καρύδας σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε για λιγότερο από ένα λεπτό. Έπειτα ρίχνουμε τις πέννες μαζί με 2 κ.σ. από το νερό που τις βράσαμε.

Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και …έτοιμες!!

%d bloggers like this: