Δεν είναι ψέμα! Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω φίλοι μου λάτρεις του καλοκαιριού, αλλά το φθινόπωρο ήρθε και γέμισε χαρά όλους εμάς που τόσο το νοσταλγήσαμε! Η έναρξη του λοιπόν ένα πράγμα μόνο μπορεί να σηματοδοτήσει. Την διοργάνωση φθινοπωρινών και χειμερινών εξορμήσεων. Προτού μας χαρακτηρίσετε ως αιθεροβάμονες, να σας διευκρινίσω ότι δε ζούμε στον κόσμο μας, απλά μας αρέσει να φεύγουμε όποτε μας δίνεται η ευκαιρία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς την ανιαρή καθημερινότητα που φθείρει την ψυχική μας υγεία. Το ίδιο σας συμβουλεύουμε να κάνετε και εσείς!

Αν λοιπόν είστε κάτοικος Βορείου Ελλάδος, σήμερα θα σας συστήσουμε με το δικό μας τρόπο τα πασίγνωστα Λουτρά Πόζαρ (εκ του «πο» και «ζαρ», που σημαίνουν «κάτω από την φωτιά»), που αν δεν τα έχετε ήδη επισκεφθεί, φροντίστε να το προγραμματίσετε. Μιλάμε για έναν πραγματικό παράδεισο! Τα φημισμένα από την αρχαιότητα λουτρά, που απέχουν μόλις 13 χμ. από την έδρα του Δήμου Αλμωπίας πόλη της Αριδαίας, είναι γνωστά κυρίως για τις ιαματικές πηγές τους. Πόλος έλξης τουριστών όλο το χρόνο, τον αναφέρουμε ως χειμερινό προορισμό γιατί μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και με διαμονή ή απλή επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλάν που είναι εξαιρετικό.

Δραστηριότητες και τι θα δείτε

Από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 λοιπόν-εξαιρούνται οι εσωτερικές πισίνες οι οποίες είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο-, οπότε και τα λουτρά λειτουργούν, Λουτρά Πόζαρ, Αριδαία, εκδρομή, εξόρμηση, ταξίδιυπάρχει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων για εσάς. Μπορείτε να κάνετε λοιπόν το μπάνιο σας στην εξωτερική πισίνα, αλλά και στον καταρράκτη. Αν δεν θέλετε εξωτερικό χώρο, υπάρχει και το υδροθεραπευτήριο, όπου εκεί θα βρείτε εσωτερική πισίνα, jacuzzi, spa, σάουνα, χαμάμ και τεχνητό καταρράκτη. Φροντίστε να κάνετε κράτηση από πιο νωρίς γιατί υπάρχει περίπτωση οι πισίνες να είναι κλεισμένες, αφού η χωρητικότητά τους είναι έως 6 άτομα. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το νερό σε όλες τις εγκαταστάσεις, προέρχεται από την βροχή και αφού φτάσει σε πολύ μεγάλο βάθος, θερμαίνεται και καθώς αναβλύζει εμπλουτίζεται με όλα τα ιαματικά στοιχεία της περιοχής. Η θερμοκρασία του φτάνει έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Με τίποτα μην παραλείψετε να ψωνίσετε από την αγορά με τα δεκάδες παραδοσιακά προϊόντα! Θα τη βρείτε στην είσοδο των λουτρών και αξίζει να την εξερευνήσετε! Θα βρείτε βότανα, χειροποίητες μαρμελάδες, ζυμαρικά, τουρσί, ξηρούς καρπούς, γλυκά και ότι παραδοσιακό μπορείτε να σκεφτείτε. Εννοείται ότι εκεί ξοδέψαμε περισσότερο χρόνο απ’ ότι στα λουτρά (κρίμα)!

Που θα μείνετε

Αν πάτε κατά βάση για να κάνετε τα λουτρά σας, υπάρχει η δυνατότητα να μείνετε μέσα στις εγκαταστάσεις των λουτρών καθώς υπάρχουν 20 δωμάτια τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα . Αν πάλι θέλετε να κάνετε τις βόλτες σας και να γυρίσετε στα υπέροχα μέρη που βρίσκονται τριγύρω από τα λουτρά ή να επισκεφθείτε τον Άγιο Αθανάσιο, μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία δωματίων, πολύ γραφικά, με στυλ, διάφορες παροχές (τζακούζι, υδρομασάζ, πισίνα, τζάκι κλπ.), σε όχι απαγορευτικές τιμές. Μείναμε και σας προτείνουμε, το Irene’s Resort, στο Λουτράκι. Οι εξαιρετικές

Λουτρά Πόζαρ, Αριδαία, εκδρομή, εξόρμηση, ταξίδι

Irene’s Resort

 

εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με την καταπληκτική τοποθεσία και το ζεστό κλίμα, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις! Να δοκιμάσετε το πολύ καλό πρωϊνό και να χαλαρώσετε στην πισίνα ατενίζοντας τα βουνά!

Που θα φάτε & που θα διασκεδάσετε

Aς περάσουμε λοιπόν σε αυτό που πραγματικά ξέρουμε και ξέρετε ότι μας ενδιαφέρει. Που θα φάτε; Όταν είπα ότι το μέρος αυτό είναι παράδεισος, δεν υπερέβαλα ούτε λίγο. Δεκάδες επιλογές για να απολαύσετε καταπληκτικά πιάτα, κυρίως παραδοσιακά και καλομαγειρεμένα. Αν δε, σας αρέσουν οι σούβλες και εύκολα θα χαρακτηρίζατε τους εαυτούς σας …μερακλήδες, τότε στο μέρος αυτό θα νιώσετε γνήσια ευτυχία. Εμείς φάγαμε πάρα πολύ ωραία στο εστιατόριο-ταβέρνα  “Ο Διόνυσος”, που βρίσκεται στο χωριό Όρμα, μόλις 3 χμ. απόσταση από τα

 

Λουτρά Πόζαρ, Αριδαία, εκδρομή, εξόρμηση, ταξίδι, Όρμα

Όρμα!

λουτρά. Αν αποφασίσετε να φάτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό πιάτο “Τσομπλέκι” και το πιάτο “Αγριογούρουνο με κάστανα”. Και φυσικά …σούβλες! Στο ίδιο χωριό θα βρείτε και ‘Το ταβερνάκι της Μπουμπούς” με αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις που θα σας εντυπωσιάσουν σίγουρα! Τα καλύτερα έχουμε να πούμε και για το εστιατόριο “Ελλήνων Γεύσεις” (στην Όρμα και αυτό), που εκτός από την παραδοσιακή και όχι μόνο κουζίνα του, θα σας εντυπωσιάσει και με το όμορφο περιβάλλον του από πέτρα και ξύλο. Την γαστρονομία στα καλύτερά της και πολλά άλλα λοιπόν, θα βρείτε κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, σε μια από τις πιο γραφικές πλατείες που έχετε συναντήσει! Την εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς Όρμα, αξίζει να την επισκεφθείτε ακόμη και αν δεν επιλέξετε να φάτε σ’ ένα από τα πολλά ταβερνάκια της! 

Όσον αφορά το που θα βγείτε για να διασκεδάσετε, σας έχουμε και γι’ αυτό πρόταση (φυσικά). Δεδομένου ότι κάνετε την εκδρομή αυτή για να χαλαρώσετε, μην περιμένετε να βρείτε κάποια κλαμπς σ’ αυτό εδώ το άρθρο! Σας προτείνουμε λοιπόν να επισκεφθείτε το Coup, ένα φοβερό bar στην πόλη της Αριδαίας, όπου θα βρείτε πολλές ετικέτες κρασιών και μπύρας σε συνδυασμό με ωραίο περιβάλλον και μουσική. Ότι μας αρέσει δηλαδή!

Αυτά από εμάς! Να περάσετε υπέροχα και να μας πείτε και εσείς τις δικές σας εμπειρίες!

#travelfreaks

%d bloggers like this: