Γενικά

Το Cabernet Sauvignon είναι η ποικιλία σταφυλιού με τις περισσότερες φυτεύσεις στον κόσμο. Χρησιμοποιείται μόνο του για την παραγωγή αρκετών κρασιών αλλά και σε συνεργασία με άλλες ερυθρές ποικιλίες για την παραγωγή εξαιρετικών ερυθρών κρασιών.

Αρώματα & Γεύσεις

Δίνει κρασιά με έντονο χρώμα και υψηλές τανίνες και οξύτητα. Τα κρασιά που παράγει έχουν μέτριο έως γεμάτο σώμα και έντονα αρώματα μαύρων φρούτων και άλλων φυτικών αρωμάτων. Βατόμουρα, μαύρο κεράσι και πιπεριά είναι τα αρώματα που κάνουν την ποικιλία να ξεχωρίζει.

Cabernet sauvignon

Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει εξαιρετική σχέση με το βαρέλι και έτσι χρησιμοποιείται αρκετά συχνά ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια, αυτό γίνεται για να μαλακώσουν οι τανίνες αλλά και να προστεθούν στο κρασί αρώματα βαρελιού όπως βανίλια, μπαχαρικά κ.α.

Σε παρέα με άλλες ποικιλίες

Το Cabernet Sauvignon ταιριάζει απόλυτα με την ποικιλία Merlot και γι’ αυτό συχνά αναμιγνύονται οι 2 ποικιλίες μαζί. Το ταίριασμα των 2 αυτών ποικιλιών παράγει και κάποια από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο, τα φημισμένα κρασιά της περιοχής του Bordeaux στην Γαλλία.

Γευστικοί συνδυασμοί

Τα κρασιά από το Cabernet Sauvignon συνήθως επιδέχονται μακρά παλαίωση λόγω των χαρακτηριστικών της ποικιλίας αλλά και της χρήσης του βαρελιού όπως αναφέραμε.  Αυτό κάνει τα κρασιά ιδιαίτερα πολύπλοκα κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να τα συνδυάσουμε με έντονα μαγειρευτά πιάτα με κρέας και κόκκινες σάλτσες ή ακόμα και μια απλή μοσχαρίσια μπριζόλα στη σχάρα. Με λίγα λόγια τα κρασιά από τη συγκεκριμένη ποικιλία είναι ιδανικά για εορταστικά τραπέζια λόγω της έντονης κουζίνας, των μυρωδικών και της πολυπλοκότητας που υπάρχει στα τραπέζια μας αυτές τις γιορτινές ημέρες. Απολαύστε τα ιδανικά στους 18ο C – 20ο C.

Ποικίλια

%d bloggers like this: