repanaki.gr

Όσα πρέπει να ξέρετε για εμάς
Like us on facebook Follow us on Twitter
Γεωργία Τρέζου

Γεωργία Τρέζου

Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

Το όνομα μου είναι Γεωργία τρέζου, γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και δουλεύω στην Θεσσαλονίκη. Από πολύ νωρίς κατάλαβα πως η σχέση μου με το φαγητό είναι καρμική. Δεν είναι μόνο η δουλειά μου που μ έκανε να το πιστέψω, (διαιτολόγος- διατροφολόγος βλέπεις) αλλά και η αγάπη μου για τα φρέσκα υλικά και τα καλομαγειρεμένα φαγητά. Λατρεύω τα τάπερ μιας χρήσης,τη δουλειά μου, τα ταξίδια, τα βιβλία, τις μπύρες στην ξαπλώστρα, την ξαπλώστρα και την γιαγια μου. Σιχαίνομαι τις προτηγανισμένες πατάτες και την μιζέρια. Μέσα από το repanaki θέλω να δεις πως η μαγειρική είναι εύκολη, το κράσί πάει με όλα και τα ψυχολογικά μας λύνονται!!

Σοφία Λαζαρίδου

Σοφία Λαζαρίδου

Ψυχολόγος

Γεια, με λένε Σοφία! Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στην υπέροχη Θεσσαλονίκη. Έχω τελειώσει το τμήμα της Ψυχολογίας και αυτό με κατέστησε αυτόματα υπεύθυνη για την επίλυση όλων των προβλημάτων του περιβάλλοντός μου. Γι’ αυτό και γω αποφάσισα να γράφω τις απόψεις μου και να τις μοιράζομαι εδώ με όλους, ώστε όταν με ρωτάνε κάτι απλά να κάνω παραπομπή και να μη χρειάζεται να μιλάω! Αγαπώ τους ανθρώπους (και ας μη φαίνεται από τα προηγούμενα!), αγαπώ το διάβασμα και τα ταξίδια! Επίσης εξαιρετικά ευεργετική επίδραση έχει πάνω μου ένα πολύ καλό βιβλίο, μια πολύ καλή ταινία, ένα λαχταριστό πιάτο καλό φαγητό, μια συζήτηση με ουσία και η τεκίλα

Σάββας Ασλανίδης

Σάββας Ασλανίδης

Το όνομα μου είναι Σάββας Ασλανίδης, ζω στην πόλη της Θεσσαλονίκης και είμαι ένας από αυτούς που περιμένουν (ακόμα…) λύση από τη Σοφία για τα προβλήματα μου!! Έχοντας τελειώσει τη σχολή γεωπονίας έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα για τα φρούτα και τα λαχανικά από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση τους. Σαν φοιτητής λοιπόν είχα (όπως και οι περισσότεροι) ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ… Για να γίνω πιο συγκεκριμένος είχα ιδιαίτερη αδυναμία στα παράγωγα του αμπελιού δηλ. στο τσίπουρο και κυρίως στο κρασί… Ξεκινώντας λοιπόν από τα εργαστήρια αμπελουργίας στη σχολή, δουλεύοντας σε μαγαζιά εστίασης αλλά και παρακολουθώντας σεμινάρια γύρω από το κρασί προσπαθώ να μάθω και να συλλέξω όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται, και να τις μοιραστώ μαζί σας, για τον μαγικό αυτό κόσμο του κρασιού. Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ…

WSET Level 2 Award in Wines

WSPC Hestia Advanced Certificate – The World of Greek Wines 

WSET Level 3 Award in Wines & Spirits (Tasting)

Φάγαμε τον κόσμο

Μέρη μαγικά, κοντινά και μακρινά που είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε και θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή μαζί σας!

Συνταγές

Το φαγητό είναι ιδεολογία! Η ζωή μας κινείται γύρω και πέρα από αυτό, γι΄αυτό και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!

Είμαστε οτι τρώμε

Η διατροφη ειναι αναπόσπαστο κομματι της καθημερινότητας μας
Εδω θα βρεις μικρα μυστικα για να τρεφεσαι σωστα κ να ζεις καλυτερα!

Βγάλαμε Φρίκες

Θέματα επίκαιρα, προβληματισμοί αιώνιοι, φιλοσοφικά ερωτήματα και ζητήματα της καθημερινότητας. 

Ηπιαμε τον Βόσπορο

Ένας σοφός είχε πει κάποτε «Life is short to drink bad wine…» και είχε απόλυτο δίκαιο!!