Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχομαι αντιμέτωπη με την γνωστή φράση: ”Δεν μου αρέσει το νερό”! Κι όσο κι αν παραξενεύομαι κάθε φορά που την ακούω, η δουλειά μου με ωθεί στο να βρίσκω τρόπους για να κάνω το νερό λίγο νοστιμότερο! Πόσο μάλλον τώρα, το καλοκαίρι, που η ενυδάτωση είναι ακόμη πιο σημαντική! Έτσι λοιπόν ένα βράδυ παρακολουθούσα μια από τις εκπομπές του καταπληκτικού Jamie Oliver, ο οποίος έκανε το ένα βήμα παραπέρα στο θέμα του νερού. Αντί να χρωματίσει το νερό με τους κλασικούς τρόπους (σταγόνες ή φέτες από λάιμ, λεμόνι, διάφορα φρούτα ή αρωματικά φυτά), έφτιαξε ένα σπιτικό αναψυκτικό γρήγορο και πανεύκολο!

Η δοσολογία μας είναι για ένα μεγάλο ποτήρι, θα μπορούσες όμως να φτιάξεις μια κανάτα, είτε για να το μοιραστείς, είτε για να το καταναλώσεις κατά την διάρκεια της μέρας σου! Ένα άλλο θετικό είναι πως ρυθμίζεις τα συστατικά ανάλογα με τα γούστα σου! Αυξάνεις δηλαδή ή μειώνεις το μάνγκο για περισσότερο ή λιγότερο φρουτένια γεύση.

Πρόσεξε όμως, δεν είναι smoothie, είναι χρωματισμένο νερό!

Σκοπός του είναι να σε ενυδατώσει και όχι να πάρεις extra θερμίδες! Μια μικρή φέτα μάνγκο είναι αρκετή για να δώσει γεύση, το λάιμ και ο δυόσμος δημιουργούν μια αίσθηση δροσιάς και το γιαούρτι είναι αυτό που κάνει την διαφορά! Μία μικρή ποσότητα κάνει το σπιτικό αναψυκτικό μας να αφρίσει!

Υλικά για 1 μεγάλο ποτήρι:

150ml νερό
1 ποτήρι πάγο
1/2 φέτα mango (1/2 φέτα όχι μισό mango)
1/2 lime
1 φυλλαράκι δυόσμο
1 κουταλάκι γιαούρτι 2%

Ρίχνεις όλα τα υλικά στο μούλτι ή στο μπλέντερ σου, εκτός από το γιαούρτι το οποίο το ρίχνεις στο τέλος, αλέθεις άλλη μία φορά και έτοιμο!
%d bloggers like this: