Ο Δεκέμβρης ήρθε φέρνοντας τα πρώτα χιόνια, η πόλη έχει μπει πλέον στον ρυθμό των Χριστουγέννων κι εγώ νιώθω την απόλυτη άρνηση να ανεβάσω συνταγή για μελομακάρονα!! Κάθε μέρα στο γραφείο αναλύω την σύσταση του μελομακάρονου και του κουραμπιέ, οπότε εδώ ειλικρινά τέτοια συνταγή δε θα ανέβει! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αντικαταστήσω τα μελομακάρονα με ένα χιονισμένο κέικ!
Το κέικ έτσι κι αλλιώς είναι ‘all time classic’, οπότε γιατί όχι??

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. αραβοσιτέλαιο
200 γρ. καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
3 αυγά
200 ml χυμό πορτοκάλι ( και το ξύσμα τους, περίπου 2 πορτοκάλια)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Μερέντα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω. Κοσκινίζεις το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Βάζεις στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα για κανένα πεντάλεπτο. Χαμηλώνεις στη μεσαία την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνεις τα αυγά και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Συνεχίζεις το ανακάτεμα άλλα πέντε λεπτά. Προσθέτεις εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά, αδειάζεις το μείγμα σε μία φόρμα. Μην ξεχάσεις να λαδώσεις και να αλευρώσεις την φόρμα σου! Για να βάλεις την μερέντα, προσθέτεις στην φόρμα το μισό μείγμα, βάζεις κουταλιές μερέντα και ρίχνεις από πάνω το υπόλοιπο μείγμα!

 

Βάζεις το κέικ στο φούρνο και ψήνεις για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι. Περίμενε να κρυώσει πριν ξεφορμάρεις!
%d bloggers like this: