Μετά το παγωτό με 3 υλικά είναι ότι ευκολότερο έχουμε φτιάξει σε γλυκό. Δεν είναι το ίδιο ελαφρύ, αφού περιέχει περισσότερα υλικά, είναι όμως το ίδιο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό. Η ποσότητα που βγάζει αυτή η δοσολογία είναι πραγματικά μεγάλη, οπότε ετοιμάσου για πολλά μπολάκια απόλαυσης! Η αγαπημένη μου version είναι αυτή με βάση τα μπισκότα oreo, ειδικά αν τα μπολάκια μείνουν στο ψυγείο για ένα βράδυ. 

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως οι φωτογραφίες μας το αδικούν! Αλλάξαμε φωτογραφική μηχανή και μέχρι να καταλάβουμε τι συμβαίνει μάλλον θα ”κάψουμε” πολλές συνταγές!  


ΥΛΙΚΑ

1 kg γάλα

3/4 κούπας αλεύρι

1/4 κούπας κακάο

1 κούπα ζάχαρη

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

200 γρ. κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτεις το γάλα, το αλεύρι και το κακάο (αν θέλεις κοσκίνισε τα για να αποφύγεις τα σβωλάκια), τη ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύεις συνεχώς. Προσθέτεις και την σοκολάτα και συνεχίζεις να ανακατεύεις.Θέλει λίγο υπομονή, μέχρι να πήξει. Μόλις το γάλα αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες, απέσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Η κρέμα σου είναι έτοιμη, ρευστή, λεία και γυαλιστερή!


Εμείς για τη βάση επιλέξαμε κέικ, Oreo μπισκότα, μπανάνα, μπισκότα με βούτυρο, δημητριακά και όλα αυτά σε διάφορους συνδυασμούς.


Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και συνέθεσε την ωραιότερη εκδοχή του δικού σου προφιτερόλ!!

 

%d bloggers like this: