Ε ναι λοιπόν, οι φακές μπορούν να γίνουν και σαλάτα! Η σεφ μας, Λίτσα Τρομπούκη, έχει για εμάς μια συνταγή νόστιμη, εύκολη και χορταστική, που θα κάνει τις φακές να γίνουν και το δικό σου αγαπημένο όσπριο!!! Ορίστε λοιπόν, φακές σαλάτα με αβοκάντο και λαχανικά .

Tip: Εν όψει της Μεγάλης Παρασκευής, θα μπορούσες, αν το επιθυμείς, να αφαιρέσεις το ελαιόλαδο και να τις απολαύσεις εξίσου!
ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φακές ψιλές
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 αβοκάντο
1 μικρό κολοκύθι
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
χυμό από 1/2 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζεις τις φακές. Ψήνεις τα λαχανικά σου (πιπεριές, κολοκύθι) στο γκριλ για 5 λεπτά, ώστε να είναι al dente και τα κόβεις σε κύβους. Κόβεις και το αβοκάντο σε κύβους και το τοποθετείς μαζί με τα λαχανικά και τις φακές σε ένα μπολ. Προσθέτεις τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι, ανακατεύεις και γαρνίρεις με το ξύσμα.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!