Πρωτού μοιράσουμε τη γνώση μας μέσα από αυτό το post, το repanaki θέλει να ευχαριστήσει από τα βάθη του βλαστού του τις Άθλιες Κόρες που μας φιλοξένησαν στο ιερό blog τους! Με τόσο ξεχωριστά post πως να αντισταθούμε και να μην τις αγαπάμε?!

Όμως τώρα πίσω στα δικά μας… Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ξεκίνησαν όλα. Είναι τόσο θολά στο μυαλό μου…

Πρέπει να ήταν πριν περίπου 5 χρόνια όταν το πρώτο προσκλητήριο γάμου από το φιλικό και ευρύτερο περιβάλλον μου, έφτασε στα χέρια μου. Αρχικά η χαρά μου ήταν μεγάλη διότι, δεν είχα καλύτερο από το να ντύνομαι και να στολίζομαι με σκοπό τις κοινωνικές συνευρέσεις. Όμως όχι πια. Μέσα σ ’αυτήν την πενταετία στοιχεία της προσωπικότητάς μου έχουν αλλοιωθεί και ανάμεικτα συναισθήματα τρόμου και απόγνωσης με κυριεύουν κάθε φορά που η άνοιξη πλησιάζει και ξέρω καλά τι θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Οι εμπειρίες μου όμως αυτές εκτός από το να με εξελίξουν (αρνητικά) ως άνθρωπο, μου πρόσφεραν παράλληλα και το δώρο της γνώσης. Τη δυνατότητα δηλαδή να ξέρω τι ακριβώς θα γίνει και ποιους ανθρώπους θα συναντήσω σε ΚΑΘΕ γάμο ή γαμοβάφτιση. Ας δούμε λοιπόν 4 τύπους που ακόμη και ένας ερασιτέχνης με λιγότερη πείρα στην πλάτη του θα αναγνώριζε εύκολα.

 

  1. Ο γυπαετός

Αγαπημένη κατηγορία αντρών που μόλις λαμβάνουν προσκλητήριο γάμου τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση. Ετοιμάζονται επιμελώς και σκάνε μύτη στην εκκλησία άνετοι και ωραίοι, πηγαίνοντας σε μια άκρη όπου έχουν τέλεια οπτική επαφή και μπορούν να παρατηρήσουν όλους τους καλεσμένους. Είναι συνήθως συνοδευόμενοι από έτερο αρπακτικό κολλητό αβαντάροντας ο ένας τον άλλο. Δουλεύουν ξεχωριστά όμως. Σταμπάρουν λοιπόν και κατηγοριοποιούν ήδη από την εκκλησία όλο το θηλυκό πληθυσμό του γάμου, με σκοπό να προσεγγίσουν στο γλέντι αυτές που ξεχώρισαν και ως επί το πλείστον είναι ασυνόδευτες. Έτσι λοιπόν αν είσαι μόνη ελεύθερη κοπέλα σίγουρα θα έχεις συναντήσει το είδος αυτό, που θα έρθει ξαφνικά και θα χορέψει δίπλα σου ακόμα και το «Νυφιάτικο» κοιτώντας σε με νόημα, θα πέσεις πάνω του βγαίνοντας από την τουαλέτα οπού αυτός ήδη θα πλένει τα χέρια του, θα τον δεις να σηκώνει το ποτήρι του όταν πας να τσουγκρίσεις με τη νύφη και θα είναι εκεί όταν πας να σηκωθείς να φύγεις για να σε ρωτήσει γιατί φεύγεις τόσο νωρίς και αν θες να συνεχίσεις με αυτόν και την παρέα για κανένα ποτάκι (η παρέα δε θα έρθει ποτέ-νόμος). Μην τρομάξεις. Είναι η δουλειά του.

 

  1. Η γυπαετός

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για τη κατηγορία αυτή. Συνήθως φίλη της νύφης, εξαιρετικά ελαφριά ντυμένη. Γνωρίζει τη δύναμή της και θα τη βρεις πιθανόν να μοιράζει μπομπονιέρες, μπροστά μπροστά στο χορό και σε κεντρικό σημείο να πίνει το κρασί της. Γαλουχημένη με αξίες τύπου «στους γάμους γίνονται τα καλύτερα κονέ» θα σκανάρει ό,τι κινείται γύρω της και ο ΟΠΑΠ το δίνει 1,02 να καταλήξει για ποτό με τον γυπαετό. Ή έστω φίλοι στο facebook.

 

  1. Το παιδί σκλάβος, είλωτας

Είναι το παιδί που πιθανόν κανένας από το ζευγάρι δε γνωρίζει. Η ηλικία του κυμαίνεται από 7 έως 11 ετών, δεν έχει φύλο και είναι συνήθως το παιδί μιας φίλης της μαμάς της νύφης ή του γαμπρού. Θα το συναντήσεις ήδη από το προγλέντι που έκανε η νύφη στην αυλή του σπιτιού της, να μοιράζει φρουτοσαλάτα σε κάθε τραπέζι, να φέρνει καρέκλα για να ανέβει η κουμπάρα να χορέψει και να πηγαίνει τα κρέατα στον πατέρα-ψήστη για να τα βάλει στη σχάρα. Θα το δεις στην εκκλησία να μοιράζει ρύζι και μετά να βγαίνει τρέχοντας στο σταντ με το στολισμό για να κουβαλήσει και να μοιράσει μπουκαλάκια με νερό στους καλεσμένους και μετά φυσικά στο γλέντι να διώχνει τα άλλα μικρότερα παιδάκια από την πίστα για να χορέψει το ζευγάρι. Δεν τον ξέρει κανείς όμως είναι ένας γνήσιος στρατιώτης, ένας αφανής ήρωας. Δουλεύει μόνος του και θα ανταμειφθεί στο τέλος της βραδιάς τρώγοντας όση τούρτα περισσέψει ή κάνοντας βουτιά στο σιντριβάνι σοκολάτας.

Παιδί σε γάμο, ρόλος

 

  1. Ο κοιλιόδουλος θείος

Είναι ο μεσήλικας θείος που όλοι έχουμε και περιμένει να αδράξει μια τέτοια ευκαιρία ώστε να φάει δίχως αύριο. Οι εξετάσεις του έχουν βγει σε κακό χάλι και η θεία δεν του επιτρέπει να φάει τίποτα. Οπότε ο γλυκούλης περιμένει το γάμο του ανιψιού για να καλύψει τα κενά του τελευταίου μήνα. Θα τον δεις και στο προγλέντι πάνω από την ψησταριά, αλλά και στο σπίτι πριν το γάμο να τρώει κρυφά τους μπεζέδες και τα διακοσμητικά μπισκότα γαμπρός-νύφη. Στο γλέντι θα δώσει όλο του το είναι καθώς δεν ξέρει πότε θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία για όργιο φαγητού και δε θα σταματήσει μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες όπου θα του ανακοινώσει η θεία ότι πρέπει να φύγουν. Ενδιάμεσα φυσικά θα του έχουν γίνει παρατηρήσεις ώστε να αφήσει κάτω το πιρούνι, και θα το κάνει για λίγο, μόνο για να κάνει κάποια πρόποση στο μικρόφωνο συνοδευόμενη από κάποιο καθόλου αστείο αστείο για τα δεινά του γάμου. Σύντομα θα καταλάβει ότι δε γελάει κανένας και θα συνεχίσει τη δουλειά του.

 

 

 

%d bloggers like this: