Καιρό τώρα η ομάδα του ρεπανακίου σκεφτόμαστε ότι το site μας είναι πολύ ωραίο και περνάμε πολύ όμορφα γράφωντας τις ιστορίες μας, όμως με τον ερχομό του καλοκαιριού και προπάντων με τη μηδενική προοπτική διακοπών – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα- πρέπει να βρούμε κάτι δημιουργικό να γεμίσουμε τα ζεστά θεσσαλονικiώτικα βράδια μας. Ή έστω ένα από αυτά!

Τι ξέρουμε λοιπόν να κάνουμε καλά; Να τρώμε, να πίνουμε και να ταξιδέυουμε! Μια παρουσίαση εκλεπτυσμένων κρασιών λοιπόν, που θα συνοδεύονται από τα κατάλληλα εδέσματα σε ένα χώρο που μπορεί να μη βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό προορισμό, αλλά σίγουρα σε ταξιδευεί!

Η ιδέα μας γυρόφερνε από καιρό και η ιδιαίτερη (παθολογική) αγάπη που έχει ο Σάββας για ό,τι σχετίζεται με το κρασί ήταν το εφαλτήριο για την υλοποίησή της. Ιδανική συγκυρία η συνάντηση με τις καταπληκτικές Τάνια και Ελένη, ιδιοκτήτριες ενός μοναδικού στο είδος του στη Θεσσαλονίκη μαγαζιού, του Souel Wine Concept Bar που εύκολα θα το χαρακτήριζα ως μικρό παράδεισο για οινόφιλους. Ένας χώρος που αμέσως νιώθεις σαν στο σπίτι σου και μπορείς να βρεις κρασιά (εκτός από τα ελληνικά) από όλο τον κόσμο (Χιλή, Καλιφόρνια, Ν. Αφρική, Αυστραλία…), εξεζητημένα πιάτα που ανανεώνονται συνεχώς, κρασιά για το σπίτι σε τιμές λιανικής, ακόμα και επιτραπέζιο παιχνίδι σχετικό με το κρασί!

Το μέρος λοιπόν βρέθηκε και ήρθε η ώρα να περάσουμε στο κυρίως θέμα. Μια βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά δε θα μπορούσε από το να φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα κτήματα της χώρας μας, το κτήμα Σιγάλα, το οποίο είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά κτήματα στο εξωτερικό με τα κρασιά του να κοσμούν πολλές λίστες κρασιών σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1991 από τον Πάρι Σιγάλα και βρίσκεται στον κάμπο της Οίας, στην περιοχή Μπαξέ του νησιού της Σαντορίνης. Το οινοποιείο είναι ανοιχτό για το κοινό και ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στους χώρους του και να γνωρίσει τη δυναμική των κρασιών της Σαντορίνης σε συνδυασμό με γευστικές προτάσεις από τις Κυκλάδες, αφού στις εγκαταστάσεις λειτουργεί καθημερινά η αίθουσα γευσιγνωσίας που μπορεί να υποδεχθεί έως και 40 επισκέπτες. 

Στη δική μας μοναδική βραδιά θα απολαύσουμε τέσσερα από τα κρασιά του, που θα συνοδεύονται από επιλεγμένα και άριστα συνδυασμένα ελληνικά τυριά που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα, τη γεύση και τα αρώματα του κάθε κρασιού. Πιο συγκεκριμένα θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα εξής:

 Τιμή: 22€

Τηλ Κρατήσεων: 6976093249 & 2310262827

Για να δείτε την εκδήλωση στο Facebook κάντε κλικ εδώ.

souel

 

 

%d bloggers like this: