Όταν με κάλεσαν από την εκπομπή ”Ένας σεφ στην κουζίνα μας” και μου είπαν να σκεφτώ τρεις λάιτ συνταγές, η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτή εδώ η ομελέτα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος και μετά από ένα εικοσάλεπτο στον φούρνο έχεις έτοιμο ένα πλήρες γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρες.

Θέλω να σου πω, πως πάντα στο σπίτι με πείραζαν, επειδή μου άρεσε να χρησιμοποιώ περίεργα υλικά. Λιναρόσπορος, μούρα, κινόα, φαγόπυρο, αρώνια και κάποια περίεργα μπαχαρικά, πριν από κάποια χρόνια δεν ήταν τόσο διαδεδομένα και δημοφιλή. Όποτε λοιπόν έφτιαχνα μια νέα συνταγή, έλεγαν ”ωχ πρόσεχε, σίγουρα θα έχει κάτι περίεργο μέσα”. Μέσα σ’ αυτά τα περίεργα και τα -δεν ταιριάζει πουθενά-  ήταν και η βρώμη. Όλα αυτά μέχρι που φτιάχτηκε αυτή η ομελέτα. Η βρώμη δένει τέλεια με το γάλα και τα αβγά, και κάνει την ομελέτα να έχει μια όψη πιτούλας χωρίς φύλλο.

Δεν χρειάζεται μαχαιροπίρουνο. Κόβεις απλά ένα κομμάτι, το παίρνεις στο χέρι και φεύγεις!

Με αυτά τα υλικά θα φτιάξεις ομελέτα για τρία άτομα. Αν θέλεις να την φας για πρωινό και δεν έχεις χρόνο να την φτιάξεις, μπορείς να την κάνεις από το βράδυ και να την βάλεις στο ψυγείο. Τρώγεται και κρύα.

ΥΛΙΚΑ:
  • 6 αβγά
  • 65 γρ βρώμη
  • 120 ml γάλα
  • 100 γρ φέτα
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 γρ αλάτι
  • 2 κγ πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάς όλα τα υλικά (εκτός από την πιπεριά) μαζί σ’ ένα μπωλ και τα βάζεις σ’ ένα μικρό ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα.Στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω τις πιπεριές. Βάζεις το ταψί σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.  Θα δεις την ομελέτα να φουσκώνει, όσο ψήνεται. Όταν τη βγάλεις από τον φούρνο όμως, θα ”κάτσει”, και θα είναι έτοιμη για κόψιμο. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις άνηθο ή διάφορα λαχανικά, όπως χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και ότι άλλο σου αρέσει. Εγώ επειδή πολλές φορές την φτιάχνω για πρωινό, την προτιμώ σκέτη.

 

%d bloggers like this: