Μέρες νηστείας, προσευχής και κατάνυξης και εννοείται ότι την τιμητική τους έχουν τα όσπρια και τα ζυμαρικά ως επί τω πλείστον όμως εμείς για σήμερα σας έχουμε κάτι πιο ιδιαίτερο, νόστιμο και λαχταριστό! Και αρκετά οικονομικό φυσικά!
Ριζότο θαλασσινών! Ένα φαγητό που όλοι αγαπάμε γιατί πρώτον είναι πεντανόστιμο, δεύτερον μας θυμίζει καλοκαίρι και τρίτον… είναι πεντανόστιμο!
YΛΙΚΑ
- 1 πακετάκι μύδια
- προαιρετικά 6 γαρίδες
- 4 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι κίτρινο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- μισό ματσάκι άνιθο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο
- μισή πιπεριά φλωρίνης
- 1 κομμάτι τζίντζερ μέγεθος καρυδιού
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
Σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι για τη συνταγή αυτή δεχθήκαμε εξωτερική βοήθεια! Λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίναμε να μαγειρέψουμε αλλά δε μας πήγαινε η καρδιά να σας αφήσουμε χωρίς καινούρια νηστίσιμη συνταγή! Οπότε αγαπημένη μας Λένα σ’ ευχαριστούμε πολύ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε ζεστό νερό στη διπλάσια ποσότητα με το ρύζι. Αργότερα προσθέτουμε κι άλλο αν χρειαστεί. Τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη το τζίντζερ, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες.
Το αλάτι με προσοχή στην ποσότητα παρακαλώ!