Βιώσιμος καφές λέγεται ο καφές ο οποίος καλλιεργείται με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σας κάνει εντύπωση; Και όμως!

Μια φάρμα καφέ είναι βιώσιμη όταν προσφέρει στους ανθρώπους όσα της δίνει το έδαφος. Η βιώσιμη αγροτική δραστηριότητα:

  • μειώνει την μόλυνση,
  • κάνει σημαντικά βήματα προς την προστασία του περιβάλλοντος
  • και ενδιαφέρεται για όλους όσους εργάζονται σε βιώσιμες καλλιέργειες.

Η βιώσιμη αγροτική δραστηριότητα εφαρμόζει μεθόδους για την μείωση κατανάλωσης νερού και για τον καθαρισμό του νερού που χρησιμοποιείτε. Προστασία δηλαδή του υδάτινου κόσμου μας…

Μια βιώσιμη φάρμα επιλέγει βιολογικά και οργανικά λιπάσματα που με την πάροδο του χρόνου αυξάνουν την απόδοση των δέντρων του καφέ ώστε να υπάρχουν ποιοτικότερες σοδειές. Οι φάρμες αυτές υιοθετούν πρακτικές όπως η καλλιέργεια υπό τη σκιά άλλων δέντρων, προωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, δίκαιη μισθοδοσία και καλές συνθήκες εργασίας.

Καλύτερα προϊόντα, που προάγουν το ευ ζην λοιπόν και το σημαντικότερο, επιχειρήσεις που προσπαθούν στις δύσκολες μέρες που διανύουμε να δώσουν στους ανθρώπους που εργάζονται γι΄αυτές, ό,τι πραγματικά αξίζουν. Μια προσπάθεια που πρέπει όλοι να στηρίξουμε!

Στη Θεσσαλονίκη βιώσιμο καφέ θα πιείτε στο εξαιρετικό νέο coffee spot

Cho Ban, Sustainability coffee, Θεσσαλονίκη, Βιώσιμος καφές

Για τους λάτρεις του καφέ!

του κέντρου, το Cho Ban, που βρίσκεται στην Εθνικής Αμύνης 13. Το Cho Ban μας προσφέρει χαρμάνια που είναι μοναδικά και εξαιρετικά σε ποιότητα και γεύση τα οποία προέρχονται από την εταιρεία Taf. Δύο διαφορετικά χαρμάνια espresso που πρέπει να δοκιμάσετε, το Finca Catarata και το Espresso Pianeta Light Blue και αν αγαπάτε τον καφέ φίλτρου στο Cho Ban θα βρείτε τον καλύτερο, ποικιλίας Single Estate Yirgacheffe To-La. 

 

Σ.σ και αποκλειστικά προσωπική πρόταση, να δοκιμάσετε τον Cold Brew, ο οποίος είναι εξαιρετική επιλογή ακόμα και για κάποιον που δεν πίνει καφέ! Θα γίνει σίγουρα ο αγαπημένος σας!

Cho Ban, Sustainability coffee, Θεσσαλονίκη, Βιώσιμος καφές

Cold Brew it is!!

%d bloggers like this: